سمنت برد

سمنت برد (Cement board) ها ورق های سیمانی پیش ساخته از ترکیب سیمان، سیلیس (Silica) و الیاف هستند. این الیاف ممکن است الیاف فایبر گلاس (Fiber glass)، مش های فلزی، انواع الیاف پلیمری (Fiber Reinforced Polymer) یا الیاف سلولزی (Cellulose fiber) باشند. از مزایای بسیار سمنت بورد می‌توان به این اشاره کرد که این متریال مورد تایید نهاد قانونی شهرداری است.

روش نصب فایبر سمنت برد بر روی نما

فایبر سمنت برد به دلیل اجرای خشک دارای روش نصب و جزییات مخصوص خود است ،که بنا به محل اجرا دارای جزئیات  متفاوت می باشد. فایبر سمنت برد ها می توانند بر روی نمای ساختمان و به صورت نمای پوششی نصب گردند . یعنی اگر دیوار های جانبی اجرا شده باشند و نیاز به پوشش نما داشته باشیم ، در این حالت فایبر سمنت برد به صورت نمای پوششی نصب خواهد شد . با توجه به اینکه سازه بنا در این حالت یا اسکلت فلزی سنگین و یا اسکلت بتنی است و دیوار های جانبی عموما با مصالح بنایی اجرا شده اند ، بایستی برای نصب فایبر سمنت برد زیر سازی جداگانه ای اجرا گردد  . 

 باید در نظر داشت که پنل های سیمانی و یا سمنت برد به دلیل وجود الیاف در آن به دو روش پیچ کردن و یا پرچ بر روی سازه گالوانیزه نصب خواهد شد.

در دیتیل زیر نحوه شاسی کشی برای نصب سازه گالوانیزه مخصوص را مشاهده می کنید ، بدین صورت که ابتدا چنانچه سازه بتنی می باشد و پلیتی برای این منظور در نظر گرفته نشده است و یا برای بازسازی نمای قدیمی نیاز به شاسی کشی باشد ، با استفاده رول بلت مناسب پلیت را در محل مناسب نصب وسپس قوطی ها به صورت عمودی جوش و سپس قوطی های افقی را با رعایت فاصله 1 ویا 1.5 متر از هم جوش می دهیم.

اجرای فایبرسمنت برد

انواع نمای فایبر سمنت برد :

  • نمای فایبر سمنت برد ساده
  • نمای فایبر سمنت برد مدولار
  • نمای فایبر سمنت برد طرح چوب
  • نمای فایبر سمنت برد رنگی
  • نمای فایبر سمنت برد دکوراتیو
  • نمای فایبر سمنت برد کلاسیک
 

روش نصب سمنت برد

سمنت برد یا ورق سیمانی یکی از مصالح ساختمانی ارزان قیمت و با کیفیت بالاست که امروزه در ساخت و سازهای مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سمنت برد از جنس سیمان بوده و برای موارد مختلف کاربرد دارد. از این پوشش ناب به عنوان کانتر، کف پوش و در پروژه‌های کاشی کاری استفاده می‌شود.

نحوه نصب سمنت برد

آشنایی دقیق با روش نصب سمنت برد باعث می‌شود، کار روند سرعتی بیشتری بگیرد. مهم‌تر از این موضوع این است که استفاده از سمنت برد در کاشی کاری، یک پشته سیمانی محکم و ماندگار برای کاشی‌های بادوام ایجاد خواهد کرد. در این نوع پوشش احتمال پوسیدگی به صفر خواهد رسید. از این رو گزینه مناسبی برای بسیاری از پوشش‌های ساختمانی خواهد بود.

تفاوت کاربردی فایبر سمنت برد و سمنت برد

از لحاظ کاربردی تفاوت هایی بین این دو نوع محصول وجود دارد :

  1. برش فایبر سمنت برد با الیاف سلولوزی و مقطع همگن به وسیله ابزار برش برقی مانند سنگ فرز و اره دیسکی و یا میز برش با صفحه ی گرانیت بر انجام می شود و قطعا باعث تولید گرد و خاک می گردد اما برش سمنت برد با شبکه مش فایبر گلاس به وسیله کاتر انجام می شود . با ایجاد یک خط برش به وسیله کاتر و در نتیجه بریده شدن شبکه مسلح کننده عملا ورق مقاومت خمشی خود را از دست داده و از همانجا می شکند .
  2. از لحاظ سطح تمام شده  ( Finishing )نیز فایبر سمنت برد با مقطع همگن و الیاف سلولوز به جهت استفاده از مصالح ریز دانه تر و تولید در سیستم هات چک سطح تمام شده صیقلی داشته و در نهایت سطح اجرا صاف و آماده رنگ آمیزی می باشد اما ورق های سمنت برد با شبکه مش فایبر گلاس به لحاظ استفاده از سنگدانه های درشت تر و سیستم تولید متفاوت سطح ناصاف تر و زبر تری داشته و معمولا پس از اجرا نیاز به اجرای پلاستر نهایی دارد .
فایبرسمنت برد

اجرای نمای فایبر سمنت برد

نمای فایبر سمنت برد به زیر سازی روی سطح خارجی ساختمان نیاز دارد.

در زیرسازی نمای فایبر سمنت باید از پروفیل های گالوانیزه های مختلف در ابعاد و اندازه های مناسب طبق تشخیص طراح و مجری نما انجام میشود.

نحوه نصب فایبر سمنت برد با توجه به محل نصب و موقعیت آن متفاوت است. برای مثال اگر می خواهید صفحات را در زیرزمین نصب کنید، نیاز به تسمه زنی به دیوارهای اطراف جهت ساخت یا اسکلت برای نصب دارید. برای نصب بر روی سقف و پیچ نمودن صفحات فایبر سمنت برد بر روی آن نیاز به اسکلت تی شکل دارید.